4.21.2009

MB Pahang diarah bayar RM63 juta

Mana nak cekau tuuu...

Bila Wak baca berita MB Pahang kena bayar RM63 juta... Jadi tanda tanya kat kepala otak Wak niii... Mana nak cekau duit sebanyak tuu? Cuma satu kemuskilan kat sini... bila mahkamah mengarahkan DS Adnan Yaakob bayar RM63 juta ni, boleh ke dia guna duit kerajaan negeri?... Kalau boleh terkorban lagilah duit rakyat..

Kalau tak boleh guna duit kerajaan negeri, siapa pulak yang akan terkorban?... Siapa yang akan menjadi kambing hitam?.. Atau memang DS Adnan ni boleh bayar guna duit sendiri... Wow!... kalaulah dia boleh bayar RM63 juta tuu dalam masa 14 hari, memang sepatutnya beliau disenaraikan sebagai orang terkaya kat Malaysia.. atau termasuk senarai orang yang terkaya di dunia.. Sama-salalah kita tunggu dan fikirkan....

Mahkamah Tinggi Kuantan hari ini mengarahkan Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob, melunaskan bayaran penghakiman berjumlah RM63 juta kepada sebuah syarikat kerana melanggar perjanjian pemberian konsesi pembalakan di Mukim Bebar, Pekan, dekat Kuantan.

Hakim Datuk Abd Halim Aman memutuskan pihak responden (menteri besar) perlu melunaskan bayaran berkenaan dalam tempoh 14 hari bermula hari ini.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails