7.16.2009

DUN Selangor : Khir Toyo Di Gantung Selama Setahun

Khir Toyo digantung setahun tanpa elaun..

Nampaknya selepas ini Dewan Undangan Negeri Selangor akan sunyi dari suara orang jawa ni sebagai ketua pembangkang. Bolehlah buat part time kat mana-mana klinik gigi kat Selangor yang kekurangan doktor. Beramal kepada masyarakat...

Lagi satu Wak cadangkan duit elaun si Khir Toyo ni sedekahkan ke mana-mana rumah anak yatim atau badan amal supaya dapat dimanfaatkan sepenuhnya oleh rakyat yang memerlukannya.


Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor hari ini meluluskan usul menggantung ketua pembangkang, Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo daripada menghadiri persidangan selama setahun, berkuatkuasa serta merta.

Ini bermakna, bekas menteri besar Selangor itu, yang juga ADUN Sungai Panjang, hanya boleh menghadiri sidang Julai tahun depan.

Keputusan tersebut dibuat sebulat suara oleh wakil rakyat Pakatan ekoran semua ADUN BN bertindak keluar dewan sebagai membantah usul tersebut.

Usul untuk menggantung Khir selama setahun tanpa elaun dibuat oleh Jawatankuasa Hak dan Kebebasan DUN (JKHK).

Ia ekoran kegagalan Khir menghadiri pendengaran awam Jawatan Kuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (SELCAT)) mengenai Badan Amal dan Kebajikan Isteri-isteri Selangor (BALKIS).

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails