12.15.2012

20 Orang Murid Mati Ditembak

 26 termasuk 20 murid mati ditembak di sekolah....


NEWTOWN, Connecticut - Seramai 26 orang termasuk 20 kanak-kanak terbunuh dalam kejadian seorang lelaki melepaskan tembakan di sebuah sekolah rendah di sini, semalam - insiden paling buruk membabitkan kawasan sekolah dalam sejarah Amerika Syarikat (AS).

Suspek, seorang lelaki yang dikenali sebagai Adam Lanza, 20, ditemui mati di kawasan Sandy Hook Elementary School, dipercayai membunuh diri selepas menembak mangsa.

Adam juga dipercayai menembak ibunya sebelum menyasarkan sekolah tersebut. Dia dilaporkan menembak mangsa menggunakan dua pistol 9mm. Laporan CNN menyebut seorang cedera dalam kejadian itu. Antara maut termasuklah pengetua sekolah dan pakar psikologi.

Menurut polis, seorang dewasa turut ditemui mati di sebuah lokasi berbeza di Newtown. Polis juga berkata, mangsa di lokasi kedua dikenali sebagai Nancy Lanza, ibu kepada suspek yang melepaskan tembakan di kawasan sekolah.

Dia ditemui mati di rumah anak lelakinya. Nancy juga merupakan guru di Sandy Hook. Jurucakap polis Connecticut, Lt Paul Vance menyifatkan insiden ini sebagai sesuatu yang "tragis, sangat tragis." "Sukar untuk digambarkan," kata Vance kepada CNN. Abang suspek, Ryan berkata, Adam mempunyai rekod masalah mental. - Sinar

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails