1.29.2011

Rotan Pelajar : Guru Jangan Melampau

KUALA TERENGGANU - Seorang murid tahun empat trauma untuk pergi ke sekolah selepas mendakwa dia dirotan oleh seorang guru selepas menghantar kertas ujian di sebuah sekolah di Kuala Besut di sini pada Rabu lalu.

Semasa kejadian, Wan Mohd. Faris Wan Zukri, 10, mendakwa dia baru menghantar kertas ujian kertas pendidikan Islam sebelum dikejutkan dengan tindakan guru lelaki itu yang tanpa sebab telah merotan badannya secara tiba-tiba.

Tindakan guru itu menyebabkan dia terkencing di dalam kelas kerana menahan kesakitan.

"Waktu kejadian, cikgu itu bagi kertas ujian dan selepas saya hantar kertas ujian pada cikgu, saya jenguk kawan saya untuk tengok apa yang dia buat.

"Tiba-tiba cikgu datang terus rotan belakang badan saya. Selepas itu cikgu tanya sakit tak. Belum sempat saya jawab dia rotan saya sekali lagi," katanya ketika dihubungi di sini semalam.

1 comment:

  1. Jadi cikgu zaman sekarang ni kalau tak boleh kawal emosi,tu yang jadi macam kes rotan badan budak.Kesian budak tu tak pasal-pasal kene. Aku rasa kes ni perlu di tanggani dengan bijak jangan ikut emosi nanti keadaan bertambah parah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails