1.04.2011

Awas !! Tengah Malam Nie Ada Barang Naik

RON97, minyak tanah naik 10 sen seliter tengah malam ini...


Sama-samalah kita tunggu ape komen sedara kita nie....Ketua Pegawai Eksekutif Unit Pengurusan Prestasi dan Pencapaian (Pemandu) Datuk Seri Idris Jala (gambar).

Ungkapan yang biasa pernah kita dengar....
 
"Bla-bla bla bla bla .... Kami adalah sebuah kerajaan yang bertanggungjawab."

“Kami akan memastikan kita hidup dalam lingkungan keupayaan (kita),” 


"Kenaikan ini  masih rendah berbanding di Indonesia...."

"Rakyat kena faham... Ini bukan kenaikan, tapi pengurangan subsidi!!! RON95, harga masih kekal"

"....... Ia tidak akan membebankan rakyat.."


KUALA LUMPUR, 4 Jan. - Harga petrol RON97 dan minyak tanah masing-masing akan naik sebanyak 10 sen seliter mulai tengah malam ini, kata Presiden Persatuan Penjual Petrol Malaysia (PDAM), Datuk Hashim Othman.

Beliau berkata dengan kenaikan itu, harga petrol RON97 akan naik kepada RM2.40 seliter (sebelum ini RM2.30 seliter) sementara minyak tanah kepada RM2.50 seliter.

Hashim yang dihubungi berkata, beliau dimaklumkan mengenai kenaikan harga kedua-dua minyak tersebut oleh pihak berkuasa malam ini.

Kali terakhir harga RON97 yang diapungkan mengikut pasaran minyak dunia semasa, naik sebanyak 15 sen pada 1 Disember lalu, menjadikan RM2.30 seliter.

Kenaikan esok tidak akan menjejaskan harga petrol RON95 yang kekal RM1.90 seliter, diesel RM1.80 seliter dan LPG RM1.90 sekilogram.

Menurut laporan hari ini, minyak yang dikeluarkan oleh Pertubuhan Negara Pengeksport Minyak (Opec) meningkat kepada US$89.79 mulai minggu ini. - Bernama

Iklan Penaja : Bagaimana Nak Mula Pelaburan Emas Klik di Sini

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails