2.12.2009

MATI KATAK

Salam perjuangan ....



Wak nak cerita sikit pasal mati katak.. Malam semalam habis jee main badminton Wak pergi Cheng. Naik Wak punya Nuovo 'cari makan'. Antar barang 'Sensaoil'.. ada sorang mamat oder sebotol (Harga murah jee bro RM 39.90 - sape nak order boleh lee call Wak 012-6103619).

Janji dengan mamat ni kat CIMB Cheng. Dah 'setel' urusan jual-beli sensaoil tuu Wak pun balik.. Badanpun dah letih main badminton dengan group Durian Tunggal. Balik sampai jee kat jalan taman rumah Wak tuu, ada pulak sekor katak melompat melintas jalan. Wak cuba elak ... Tayar depan Wak punya motor lepas tapi tayar belakang tak lepas... Apa lagi bro... Terlanggarlah si katak tuuu... 'PENYEK' macam lemping! Dah le tak de insuran... Kesian anak bini si katak tuu.

Agaknya apasal katak tu boleh kena langgar? Wak bawak motor laju sangat ke, katak ni tak pakai baju kilas cahaya ke, dia lompat slow sangat ke.. dia tak tengok kempen jalan raya kat TV kee... Kalau ada idea tolong lah jawab yaa.. Wak Rasa bersalah pulak..

Tapi mooral dia ... Jangan suka ikut perangai katak,, Suka melompat tak tengok kanan kiri... Kalau kena langgar tayar motor jee tak pe lagi, takut kena langgar 'trekta'. Harap2 orang yang suka lompat melompat nii kena berhati-hati di jalan raya. Takut nanti kena langgar lori hantu...

Oklah Wak chow dulu... Wassalam!

1 comment:

  1. WAK... AKUPUN GELI NGAN KATAK NIE...
    KALAU DAH PENYEK LAGI GELIII....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails