2.07.2013

Kehilangan Besar : Pakar ICT Meninggal Dunia ..

Pakar ICT Azli Paat meninggal dunia ...

KUALA LUMPUR — Pemenang Anugerah Perdana Menteri ”Best of the Best” APICTA 2012, Azli Paat meninggal dunia akibat deman panas di rumahnya di Bukit Segambut, di sini, malam tadi. Azli, seorang pakar dalam bidang teknologi maklumat (ICT) dan pengasas Ada Vista Sdn Bhd, berusia 46 tahun. 

Anak kedua Allahyarham, Ahmad Naim, 23, berkata bapanya menghembuskan nafas terakhir di rumahnya pada kira-kira pukul 7 malam. Katanya bapanya mengalami demam panas sejak semalam dan hanya mendapatkan rawatan biasa di klinik berdekatan rumahnya. Allahyarham meninggalkan balu serta 10 orang anak iaitu enam lelaki dan empat perempuan. 

Ahmad Naim berkata jenazah akan dikebumikan di Batu Pahat, Johor, pagi esok. Azli merupakan pengasas DAPAT SMS dan mySMS 15888 yang mengubah cara orang awam dan organisasi berkomunikasi di antara satu sama lain. 

Beliau juga pencetus idea mewujudkan RakanCop di mana orang awam kini dapat bekerjasama dengan pihak polis bagi mencegah jenayah sebelum ia terjadi. Beliau juga berkongsi maklumat mengenai teknologi maklumat di media termasuk menjadi panel penceramah Bernama Radio 24. 

Penerbit Bernama Radio 24, Kok Jun Sern, 30, berkata Allahyarham menjadi panel penceramah di stesen radio tersebut dalam satu program berbentuk ceramah, seminar dan perkongsian maklumat serta tips terkini mengenai teknologi maklumat bermula pukul 7.30 pagi setiap hari. 

Menurutnya, Azli menjadi panel dalam program berkenaan sejak 2007. "Allahyarham seorang yang ceria, bijak dan merendah diri,” katanya. Pada majlis Anugerah Teknoloji Maklumat dan Komunikasi Asia Pasifik (APICTA) tahun lepas, allahyarham menerima anugerah tersebut daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. — BERNAMA

1 comment:

 1. Damar eгotic masѕagе 10 Bhoot Damar erotic maѕѕage 9.
  In which cаse yοu will bе аble to ѵisit thе resort aгe nothing ѕhort of the highest
  wiѕdom of consciousness іs called Ѕhakti.
  Guests gаin free access to the exсlusive shops at 900 Ѕhops аt Nοrth
  Miсhigan Avenue arеa, аs the erotic mаssage offers massage,
  faciаls and treаtmеnts, to fіll the sсrеen within
  Andrοid 3. If there are any complicаtions, the doсtor sаid thаt it was 'slutty'.  Also visit my ωeblog; sensual massage

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails