12.14.2011

Mengapa Mereka Berani Menghina Hukum Hudud

Membaca luahan rasa Prof Madya Dr. Mohd Ridhuan Tee Abdullah mengenai mereka yang lantang menghina Islam khususnya hudud, kita tersenyum sendiri.... Sebab kita tau... semua orang tau... apakah punca mereka begitu berani dan lantang menghina hudud...


Tak lain dan tak bukan disebabkan oleh pemimpin yang katanya Melayu dan Islam dari UMNO yang lantang bersuara sanggup berkorban jiwa dan raga demi mempertahankan maruah Melayu dan Agama Islam. Khususnya apabila mereka berkokok dalam gelanggang sendiri... Masing-masing dari peringkat perwakilan sehingglah ke peringkat menteri.. Melaungkan kata-kata yang sama dengan nada berapi-rapi..


Tapi apabila Islam dan Hudud dihina oleh rakan sebarisan dengan mereka... Semua tak de telor!!!! Diam membisu... Tak de pun puak-puak UMNO nie nak menegur apatah lagi memberi amaran yang keras kepada mereka yang menghina Islam @ hudud...


Sebelum ini pun Umno kata Hudud yang dilaksanakan oleh Pas itu Hudud Pas dan zalim. Ustaz Umno Mohd Kamal Saidin terus ulangi hukum hudud Allah SWT ini dengan kata Hudud Pas bertentangan hukum Allah SWT. So..apa beza Umno dengan Chua Soi Lek pelakon gambar lucah yang jadi juara hina Islam?


Umno membuka ruang yang seluas-luasnya kepada Chua Soi Lek hina Islam jadi tak ada bezanya Umno-MCA bab hina hukum Islam. Mereka sama-sama cari jalan kutuk hukum Islam. Umno pulak bukan nak terangkan kepada orang Islam supaya dekati dan pelajari selok belok hukum Islam malah mereka sedaya upaya jauhkan umat Islam sendiri daripada hukum Islam.


Tidakkah ulama dalam Umno rasa berdosa bersekongkol dengan orang kapir yang jadi juara celupar terhadap hukum Islam. Inilah akibatnya jika kita jadikan agama sebagai satu bentuk keuntungan yang sementara. Demi pangkat dan darjat yang dikejar hinalah hukum Islam sekalipun tidak mengapa! Hukum Islam bukan hak Pas atau Umno tapi ianya hukum Allah SWT. Lebih baik pemimpin bukan Islam diamkan diri jangan sibuk dengan agama Islam tak kira Dap MCA, Gerakan.

Penghina hudud jangan kurang ajar - Ridhuan Tee


KUALA LUMPUR, 13 Dis: Kolumnis media Prof Madya Dr. Mohd Ridhuan Tee Abdullah baru-baru ini menyelar pihak yang lantang menghina Islam khususnya hudud dan memberikan amaran kepada mereka.

Tanpa menamakan secara jelas, Mohd Ridhuan dalam tulisan yang disiar akhbar Sinar Harian kelmarin menggambarkan pihak yang dimaksudkannya adalah 'penzina' dan yang 'berlatar belakang menjijikkan'.

Katanya parti-parti politik atau orang bukan Islam boleh memberikan teguran dalam perkara lain seperti salah tadbir urus, salah laku peribadi, rasuah dan sebagainya yang dilakukan oleh sesiapa sahaja, tetapi bila tiba kepada perkara berkaitan agama Islam, 'jangan terlalu kurang ajar'.

"Apatah lagi jika yang menegur itu, latar belakangnya amat menjijikkan. Seks rambang dan perzinaan sudah menjadi budaya hidupnya.

"Saya masih lagi boleh bersabar jika mereka tidak menerima ‘hudud Pas’. Tetapi cara mereka bercakap tidak menampakkan rujukan kepada ‘hudud PAS’, tetapi menghina Islam secara keseluruhan dan isi kandung al-Quran. Perbuatan ini amat melampau," tulisnya.

Biarpun tidak dinyata dengan jelas siapa sasaran tulisannya, namun ianya dipercayai ditujukan kepada Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.

Ini kerana, dalam tulisannya itu beliau merujuk kepada kenyataan yang mendakwa pelaksanaan hukum hudud akan membawa kepada kemusnahan ekonomi negara dan binasa diri.

Ianya termasuk dakwaan bahawa pelabur-pelabur akan meninggalkan Malaysia manakala negara akan berhadapan dengan “binasa diri” jika hukum hudud dilaksanakan di Malaysia yang pernah diucap Soi Lek pada satu forum di Wisma MCA baru-baru ini.

"Jangan bermain dengan api wahai penzina. Ini bukan kali pertama beliau mengeluarkan kenyataan yang menghina Islam. Apakah kita boleh menerima kenyataan seperti pelabur-pelabur akan meninggalkan Malaysia manakala negara akan berhadapan dengan ‘binasa diri’ jika hukum hudud dilaksanakan di Malaysia.

"Persoalan saya, apakah Malaysia akan menjadi daya tarikan pelabur-pelabur dengan lambakan pelacur-pelacur yang datang daripada Cina dan Vietnam yang datang ‘memberi khidmat’?


"Apa matlamat sebenar membawa masuk mereka ini? Apakah mungkin beliau turut melanggan kerana memang menjadi kesukaannya menyimpan mistres?" soalnya lagi.

Dalam nada tegas, beliau yang juga penyarah di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia turut mengingatkan pihak tersebut tidak mencampuri urusan orang Islam khususnya berkaitan dengan soal hudud.

Apatah lagi katanya jika seseorang itu berlainan bidang kepakaran, maka sewajarnya tidak perlu banyak mengulas tentang bidang yang lain.

"Jika bidang beliau mengenai kesihatan seperti mana jawatan yang pernah dipegang sebelum ini, lebih baik dia bercakap mengenai keburukan yang dibawa hasil seks luar nikah atau seks rambang atau penzinaan," tegasnya.

Soi lek sebelum ini juga mendakwa sistem perundangan itu tidak adil kepada semua pihak khususnya ke atas kaum wanita selain mengenakan hukuman-hukuman kejam yang jelas bercanggah dengan konvensyen antarabangsa.

Selain itu beliau turut meramalkan bahawa pasaran saham akan jatuh antara 10 hingga 20 peratus jika hukum hudud digubal dan ia juga akan memberi kesan ke atas kewangan pelabur-pelabur tempatan.

"Wah! bukan main pandai lagi beliau meramal seperti nujum.

"Justeru, tunggu apa lagi, marilah kita bersama-sama tanpa mengira parti dan ideologi, mempertahankan Islam yang semakin lama semakin berani dimamah dan diratah oleh ultra kiasu yang wujud di mana-mana, termasuk dalam Barisan Nasional," kata Ridhuan.

4 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails