2.16.2013

Temankan Tunang Tidur Di Bilik Hotel


BATU PAHAT – “Sumpah ustaz, kami tak buat apa-apa, saya hanya temankan tunang saya tidur sahaja,” kata seorang lelaki ketika ditahan dalam serbuan Ops Valentine di sebuah hotel bajet di Jalan Pantai di sini, awal pagi semalam. 

Dalam serbuan yang dilakukan kira-kira jam 3 pagi itu, seorang pemuda berusia 24 tahun ditahan dalam keadaan mencurigakan bersama wanita yang didakwa sebagai tunangnya yang juga berusia 24 tahun. 

Timbalan Ketua Penguatkuasa Jabatan Agama Islam Johor (Jaij) Batu Pahat, Saiful Ariffin Mohd Sopah berkata, ketika ditahan lelaki terbabit memberi pelbagai alasan antaranya mempunyai urusan penting yang perlu diselesaikan. 

Katanya, keesokan harinya ada perkara yang penting menyebabkan mereka mengambil keputusan untuk tidur bersama di hotel itu manakala pasangannya hanya mendiamkan diri ketika disoal siasat. “Pemeriksaan mendapati pasangan terbabit masih belum mempunyai ikatan perkahwinan. 

“Alasan yang diberikan antaranya menemani tunang yang takut tidur bersendirian nyata tidak boleh diterima kerana apa juga alasan ianya tetap tidak boleh diterima selagi mereka masih belum mempunyai ikatan sah. 

“Lelaki berkenaan yang berasal dari daerah ini turut memberi alasan mereka sudah bertunang sejak dua bulan lalu dan bakal melangsungkan perkahwinan hujung tahun ini,” katanya kepada Sinar Harian. 

Saiful Ariffin berkata, pasangan terbabit dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Batu Pahat untuk proses selanjutnya sebelum dituntut waris masing-masing. “Kes disiasat mengikut Seksyen 27 (1)(a)(b), Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Johor 1997. 

“Kami akan meneruskan operasi dan menjalankan serbuan seperti ini bagi memastikan kegiatan khalwat dapat ditangani sekaligus menangani gejala tidak bermoral di daerah ini,” katanya. Katanya lagi, setiap ibu bapa juga dinasihati untuk lebih peka dan berwaspada dengan keadaan dan lokasi anak-anak bagi memastikan mereka tidak terjebak dengan perkara sebegini. 

2 comments:

 1. When males get genital Skin Tags until a deep paste
  is formed. When it is victimized the horse-drawn bearing
  became a darling.

  Stop by my blog post removing moles naturally
  my website: skin tag cancerous

  ReplyDelete
 2. specifically, I'm reminded of the unanimous Utilitarianism-deontology consider and the intellection experiments unlike utilitarian thinkers hold to keep their case for a seem at the twomajor Blogging platforms. Blogging Succeeder is modified simply both to the blogger and his/her readers. belief has to be of labor you represent, the main precede is the like.

  Look into my web blog; Click here

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails